Church & Life (1833) 5.2.12-2.5.12 no 7 

Щороку на Велике повечір’я Різдва Христового і Хрещення Ісуса Христа в ріці Йордані, ми постійно повторюємо рядки, які взято з Біблії: «З нами Бог,  розумійте народи, і поклоняйтеся, бо з нами Бог! “Ці рядки із пророка Ісаї звучить цікаво, але все ж, здається, що ми чуємо попередження в цих рядках. Ми чули, і ми віримо, що Церква вчить нас, що “з нами Бог”. Він з нами, тому що Він народився в стайні у Віфлеємі Юдейськім. Він з нами і один з нас, як ми бачимо Його хрещення в ріці Йордані. Він з нами у Святій Євхаристії, яке ми отримуємо через Святе Причастя. Бог повністю з нами. Бог хоче, щоб ми зрозуміти це і стали смиренними.

Щоб зрозуміти, що Бог вже зробив для нас, це дійсно привід для смирення з нашого боку. Уявіть собі – Бог вічний, Творець світу та Вселенної, Бог, з глибокої любові створив людину і дав їй цей світ, щоб жити в ньому. Бог, який так полюбив нас, що Він обіцяв, що кожен з нас буде спадкоємцями Його царства небесного. Той факт, що ми повинні мати такого Бога, в це дійсно важко повірити, але ми повинні зрозуміти, що це реальність.

Крім того, що ми розмірковуємо над словами віри, які ми називаємо «Символом Віри» і які ми повторюємо кожної неділі, ми бачимо інші факти з життя Бога посеред нас. Ми бачимо, що Його ненавиділи, на Нього плювали, Його переслідували, над Ним насміхалися, Йому погрожували, над Ним знущалися. Чому? Тому що Він проповідував прихід нового Царства, тому що Він любив бідних, знедолених і Він відкинув нещирість і привілеї правителів світу цього.

Він пообіцяв, що ми будемо звільнені від наших гріхів, і що ми будемо врятовані від вічного прокляття.
Своєю смертю на хресті та Воскресінням на третій день, Він пообіцяв, що ми всі будемо врятовані від смерті.
Адже ми маємо багато чого зрозуміти, бути вдячними , бути смиренними, тому що, незважаючи на всі наші дії, які не заслуговують  Божої любові , Бог завжди нами, і Він чекає нашого покаяння і нашого повернення на Його Божий шлях.

Ці біблійні рядки, які ми так часто повторюємо, це мирне нагадування про те, що Бог дійсно з нами. Якщо ми розуміємо це і віримо, ми, безумовно, покликані до смирення перед Богом. Тим не менш, ми можемо запитати себе, як часто ми молимося? Як часто ми відвідуємо церковні служби, які є частиною подяки Богові? Як часто ми передаємо це дуже важливе слово Боже нашим дітям? Чи ми навіть віримо у те, що Бог і церква говорить? Чи ми може часом собі думаємо, що можливо немає Бога, і що наше майбутнє тільки  в цьому світі і все, що ми можемо взяти з нього?
Я молюся, що це не так. Пам’ятайте: «З нами Бог”.

This post is also available in: Ukrainian